Détail de la notice
Titre du Document
A comparison of IgG and IgG1 activity in an early milk concentrate from non-immunised cows and a milk from hyperimmunised animals
Auteur(s)
MCCONNELL Michelle A. ; BUCHAN Glenn ; BORISSENKO Michail V. ; ...
Résumé
This paper reports on the activity of bovine immunoglobulins IgG and IgG 1 directed towards 19 microbial pathogens in an early milk concentrate from non-immunised cows and in a hyperimmune milk using an ELISA technique. Both products contained IgG and IgGI 1 which bound to all the microbial antigens tested. The early milk concentrate demonstrated a significantly higher IgG and IgG1 antibody titre (P < 0.05) against all of the antigens tested than the hyperimmune milk. In addition, the early milk concentrate was shown to stimulate the accumulation of immune cells in the peritoneum of Balb/c mice.
Editeur
Elsevier
Identifiant
ISSN : 0963-9969
Source
Food research international A. 2001, vol. 34, n° 2-3, pp. 255-261 [bibl. : 23 ref.]
Langue
Anglais
Pour les membres de la communauté du CNRS, ce document est autorisé à la reproduction à titre gratuit.
Pour les membres des communautés hors CNRS, la reproduction de ce document à titre onéreux sera fournie sous réserve d’autorisation du Centre Français d’exploitation du droit de Copie.

Pour bénéficier de nos services (strictement destinés aux membres de la communauté CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), de l'ESR français (Enseignement Supérieur et Recherche), et du secteur public français & étranger) :