Détail de la notice
Titre du Document
Bagging 'Fuji' apples during fruit development affects color development and storage quality
Auteur(s)
XUETONG FAN ; MATTHEIS J. P.
Corporation(s) du ou des auteurs
American Society for Horticultural Science. Plant Breeding and Genetics Program Alexandria, VA 22314-2562 USA (Commanditaire)
Résumé
Enclosing 'Fuji' apple (Malus ×domestica Borkh.) fruit in paper bags 2 months after full bloom delayed the increase in internal ethylene concentration at the onset of fruit ripening, and increased the respiration rate early in the bagging period. Bagging delayed and reduced red color development, especially on the blush side, but did not affect fruit resistance to gas diffusion. External surface color changed significantly within the first 4 days after bags were removed. Exclusion of UV-B from sunlight by Mylar film after paper bag removal impaired red color development. Bagging during fruit development increased superficial scald but eliminated stain during cold storage. Exposure to sunlight for 19 or 20 days before harvest reduced scald incidence in comparison with leaving bags on until harvest.
Editeur
American Society for Horticultural Science
Type du document
Conférence : Critical Issues Involving Crop Germplasm Diversity and Conservation. Colloquium, East Lansing, USA, 1996-12-12
Identifiant
ISSN : 0018-5345 CODEN : HJHSAR
Source
HortScience A. 1998, vol. 33, n° 7, pp. 1235-1238 [bibl. : 24 ref.]
Langue
Anglais
Pour les membres de la communauté du CNRS, ce document est autorisé à la reproduction à titre gratuit.
Pour les membres des communautés hors CNRS, la reproduction de ce document à titre onéreux sera fournie sous réserve d’autorisation du Centre Français d’exploitation du droit de Copie.

Pour bénéficier de nos services (strictement destinés aux membres de la communauté CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), de l'ESR français (Enseignement Supérieur et Recherche), et du secteur public français & étranger) :